★ Awesome Superwoman
exam week !
0 superman's

Assalamualaikum :)

Mushi mushi , sekarang ni memang hot lah dengan musim exam. sangat sangat hot ! so ape yang kite wajib buat mase exam ? of course lah solat, study, dan banyak-banyak berdoa. tapi kalau korang dah usaha tak dapat jugak result yang macam korang nak maybe ade sebab. so jangan putus asa ! mungkin kalau korang dapat straight A waktu tu korang akan mula lupa kawan-kawan dan hanya duduk sorang-sorang kire bajet macam korang je yang pandai.

sebab tu lah Tuhan tak tunaikan ape yang korang nak. so korang kenelah usaha banyak-banyak. tolong kawan-kawan yang lemah. satu function yang paling bergune kalau kite tolong kawan ni kite akan cepat ingat ape yang kite study. orang yang lemah dalam belajar pulak jangan lah menyombongkan diri bile orang yang pandai siket nak tolong korang.

mungkin sesetengah orang tak pandai nak terangkan pada orang lain. macam lisa lah. lisa faham ape yang cikgu ajar. tapi lisa kurang siket bab-bab menerangkan balik ape yang cikgu ajar. sebab memang korang takkan faham ape yang lisa terangkan haha T____T. ayat mesti TERBELIT-BELIT ! tapi tak bermakne korang yang lemah dalam belajar ni boleh sesuka hati je marah orang yang tak reti nak explain balik kat korang tu. setiap orang ade kelebihan & kekurangan.
mungkin kelebihan orang tu cepat pick up ape yang cikg ajar tapi mungkin jugak die tak reti nak explain balik. so kalau korang kurang siket dalam bab-bab belajar ni janganlah nak jadi bodoh sombong . korang dengar je dulu ape yang orang tu nak explain. so baru korang cakap SORRY, AKU SEBENARNYE TAK FAHAM APE YANG KAU TERANG. TAK PE LAH AKU PERGI TANYE ORANG LAIN . THANKS ! senang je kan nak cakap macam itu.

|