★ Awesome Superwoman
BE CAREFUL bila melancong di China.
0 superman's
Assalamualaikum earthlings !

Sedang aku berblog-walking tadi, terbace blog Kak Nisa:78:berkenaan dengan daging babi kat China :q: Entry dia sangat menarik, so aku decided nak share :u: dengan blogwalkers sekalian :)

READ THIS :


*nak samakan ? :face73:

Orang China ni bukan saje pandai buat telur tiruan malah depa ni dok pandai buat daging lembu tiruan jugak. Yang gelinye, menggunakan DAGING BABI!
:a:



Di sana, harga daging lembu dua kali lebih mahal daripada daging babi
:face41: Jadi mereka pakat tipu semua orang dengan menjadikan daging babi seolah-olah daging lembu . Dalam masa 90 minit saja, daging babi yang digoreng menjadi sesedap daging lembu

Macam mana mereka buat
Mereka menggunakan “beef extract” yang dijual dalam bentuk botol dan berleluasa di sana. Mereka gaulkan daging babi dengan rempah tersebut, dan wallah! Daging babi yang dihidang rasanya seperti daging lembu

Orang ramai pun tak dapat bezakan daging lembu tiruan tersebut
Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan kanser. Adakah teknologi ini sudah tiba di negara Malaysia Lu fikir la sendiri.



Share if you may. But , please credit to me ok

|