★ Awesome Superwoman
what? google nk delete account blogger?
0 superman's
Assalamualaikum and bonjour 

Sorry for the lack upadates , seriously tak de idea nak post T_____T So , have you heard the news  Kalau belom , sile baca yeah , mana tau mungkin bermaklumat .

Google nak delete account Blogger yang tidak berdaftar dengan account Gmail seperti Yahoo or Hotmail  selepas 25 Jun 2011 . Yang daftar under account Yahoo or Hotmail lepas baca ni mesti resah gelisah gila gila kann ? Sekarang daku pun sama aihhh . Aku dapat tau maklumat ni dari Kak Ryna and also MyungDAE . Thanks for the info 




Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google . Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh ; email yahoo.com. Namun , kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot .

Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011 . Jadi , bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama , anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarka n. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain . Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube  .

Kalau korang daftar blogger korang menggunakan account selain daripada Gmail , sile picet link dibawah ni untok betolkan okey .

Link² blog yang berguna 

 MyungDAE
 Whiteymommy
 Kujie
 Amanz

so , tu je .  aku pon sekarang tengah workout dari tutorial myungdae.

p/s: memang dikatakan untok blogger yang tak login sejak 2007 tapi untok berhati - hati , buat jelah k :)


|