★ Awesome Superwoman
Ingatlah Allah sentiasa.
0 superman's

source : strawberryposh
Hamba-hamba ALLAH sekalian,
Allah catitkan di dalam Al-Quran tentang manusia-manusia yang berasal dari air mani dan kemudian dibesarkan, akhirnya menjadi pengkhianat yang nyata. Manusia-manusia begini dimurkai oleh Allah. Oleh itu apakah kita yang Muslim ini, jika telah mengkhianati Allah, tidak terasa setinta takut kepadanya?
Allah ciptakan syurga, di dalamnya manusia bersenang lenang dan ditemani pasangan cantik-cantik, air sungai yang mengalir tenang, syurga yang amat indah terlebih indah sehingga tidak terfikirkan untuk orang-orang yang ikhlas menyerahkan dirinya dan takwa kepada Allah. Dunia ini kata Muhammad S.A.W, umpama setitis air dari selautan dan selautan itu adalah akhirat. Bayangkanlah, jika setitis ini pun kita telah tergoda oleh cantik dan indahnya, bagaimana pula yang selautan itu? Dapatkah kita gambarkan? Manusia-manusia yang menyerahkan diri pada agama Allah tidak akan rugi, kemenangan manusia di dunia ini adalah dalam agamanya. 
Bacalah al-quran, dekatkanlah minda kepada hadis, teguhkan ukhuwah sesama Muslim. Kita perlu kuat untuk menentang segala pengaruh yang melemahkan kita.Bersederhanalah dalam berhibur dan bersederhanalah memenuhkan jiwa. Dengan keseronokan, kita dipermainkan oleh musuh-musuh Allah. Mari kita kuatkan diri, kuatkan masyarakat kita, kuatkan negara kita dalam memperjuangkan agama Allah. Dengan mengingati Allah, hati kita akan tenang. Jadilah manusia yang hebat di dunia dan akhirat.

|